Articles guardats
Respirar en els boscos és respirar aire pur

Economia sostenible Fundació

Respirar en els boscos és respirar aire pur

A Caixa d’Enginyers estem implicats en la cura del medi ambient i la sostenibilitat. A través de les nostres accions millorem la qualitat de vida i benestar general, facilitem la reinserció laboral i protegim el medi ambient.

Així mateix, des de la Fundació actuem seguint un model basat en una gestió ètica i responsable. Col·laborem amb organitzacions que estan compromeses amb la cura del planeta, com, per exemple, l’associació sense ànim de lucre Sèlvans. La idea principal de l’organització és implementar, en l’àmbit territorial, boscos que ajudin les persones des d’un punt de vista terapèutic. Com? Oferint banys de bosc, un concepte que consisteix a convidar la societat a un bosc, amb unes característiques molt concretes, amb l’objectiu d’aconseguir un estat tranquil i accessible per a tothom. Si vols saber més sobre com funciona, fes clic aquí.

La importància de cuidar els boscos per a la vida és essencial. Dona un cop d’ull a tot allò que ens aporten:

  • Netegen l’aire aportant nou oxigen i absorbent diòxid de carboni.
  • Contribueixen a l’alimentació de molts animals salvatges.
  • Com que estan constituïts per una gran varietat d’arbres i plantes, actuen com a protector davant la barrera del so.
  • Brinden una millor qualitat de l’aigua, ja que aporten menys impureses.
  • Obtenim diferents tipus de fusta gràcies al contacte de les plantes amb els troncs dels arbres.
  • Afavoreixen els científics a trobar nous medicaments gràcies a la gran quantitat de tipus de plantes i herbes existents.

Tenint en compte els beneficis dels boscos per a la vida terrestre, plantar arbres a les ciutats també és positiu, ja que regulen la temperatura i eviten que es generin espais de calor. En desprendre oxigen, ajuden a disminuir la contaminació, per la qual cosa els arbres a les ciutats salven la vida, almenys, d’una persona a l’any segons la plataforma Revolución 3.0.

Respirar en els boscos

Els avantatges dels arbres i boscos són claus per poder viure en un món més sa i sostenible per a tots. Us animem a participar en els banys de bosc de l’Associació Sèlvans perquè conegueu la sensació d’estar en ple contacte amb la naturalesa i sentir-vos millor amb vosaltres mateixos.