Articles guardats
Una tornada a l’escola Zero Waste

Economia sostenible

Una tornada a l’escola Zero Waste

Cada any, milers de nens tornen a l’escola amb molta il·lusió per a veure els seus amics i amb nervis per a descobrir què els presenta aquest nou curs. En alguns casos hi haurà companys i professors nous, però també, llibres, uniforme i materials escolar nous. En aquest sentit, la quantitat de residus que es desaprofiten cada any a les escoles no és sostenible. Vegem si no algunes dades.

Segons un estudi realitzat per l’OCU aquest últim mes, en l’àmbit nacional la despesa mitjana invertida per nen és de 1.993 euros. Però, si ens referim a un centre privat o concertat la despesa per alumne pot superar els 6.000 euros. Aquestes xifres evidencien el gran malbaratament de diners i deixalles que es desaprofiten cada any.

Vuelta al cole Zero Waste

Amb l’objectiu d’anar canviant de mica en mica aquests hàbits, us proposem una sèrie de consells perquè la tornada a l’escola sigui el més Zero Waste possible

  • Reutilitza els uniformes: els nens creixen molt de pressa i, com a conseqüència d’això, existeixen punts de compravenda on els pares venen aquella roba que als seus fills els hi ha quedat petita. Podem trobar uniformes de la talla que busquem i en un estat quasi nou.
  • Dona i compra llibres escolars de segona mà: hi ha fundacions que cada any realitzen campanyes de recollida de llibres escolars amb menys de quatre anys d’antiguitat. Per poder donar algun llibre has de complir amb una sèrie de condicions. Per això, és important conscienciar els més petits de la importància de cuidar el material escolar per tal que altres puguin utilitzar-lo i de tenir cura del planeta.
  • Utilitza material reciclable i reutilitzable: comprar llibretes de paper reciclable i usar tovallons de tela o termos reutilitzables són una bona pràctica per contribuir a la cura del planeta, i també educar els nens d’acord amb valors de sostenibilitat i de consciència i respecte envers el medi ambient.
  • Canvia el paper de folre de plàstic per un reutilitzable: és una barbaritat la quantitat de llibres que es folren amb plàstic cada any. Proposem fer servir un altre tipus de materials que pots utilitzar i reciclar, com, per exemple, el paper de regal o la tela, entre d’altres.
  • Elimina els embolcalls dels entrepans per WRAP: aquest tipus de tela és 100 % ecològica i la pots utilitzar tantes vegades com sigui necessari.
  • Reutilitza el material escolar: segurament per casa hi ha llapis o quaderns amb fulls en blanc que encara podem usar. Abans de comprar quelcom nou investiga per si ja ho tens.

Amb aquests tips ja no hi ha excuses. El compromís per reduir aquest tipus de residus està a les nostres mans. Comencem una tornada a l’escola Zero Waste? Si ja ho fas, explica’ns els teus trucs preferits.