Articles guardats
Nous hàbits i tendències, una oportunitat per a les mútues, mutualitats i caixes

Actualitat Experts Finances

Nous hàbits i tendències, una oportunitat per a les mútues, mutualitats i caixes

El passat 11 de gener, l’agència de notícies Servimedia va acollir una taula rodona sobre els “Nous hàbits i tendències, una oportunitat per a les mútues, mutualitats i caixes”. Hi van participar el nostre director de Negoci Assegurador, Xavier Ballano; el president de Pelayo, Francisco Lara; el conseller delegat de Legálitas, Luis del Pou; i el CEO de Mutual Mèdica, Antonio López.  

Durant la taula rodona van sorgir diverses aportacions interessants sobre els nous hàbits i tendències que van sorgir el 2022 i que seguiran el 2023. 

Digitalització en temps de pandèmia  

En primer lloc, tots els participants van coincidir que la pandèmia va accelerar alguns aspectes relacionats amb els hàbits de consum i comportament dels clients. Especialment, es va destacar la importància de potenciar la connectivitat digital, ja que els consumidors sol·licitaven diverses vies de contacte que oferissin solucions digitals. En altres paraules, la pandèmia va permetre la implantació de l’omnicanalitat i l’adopció del mitjà digital per part de totes les generacions, no només les més joves.  

Xavier Ballano va esmentar que “va haver-hi un creixement del 80 % en l’ús dels serveis digitals de la cooperativa durant aquest període”.  

No obstant això, també es va destacar que els clients continuen demanant la proximitat física i punts on contactar presencialment amb les organitzacions. És a dir, segueixen volent aquest tracte que proporciona el fet de parlar amb una persona de tu a tu, i volen un assessorament personalitzat que els asseguri comprar els productes o serveis adequats per satisfer les seves necessitats.  

Per això, Xavier Ballano va remarcar: “Des de Caixa d’Enginyers continuem apostant per les oficines i adaptem la seva disponibilitat per ser més accessibles als nostres socis, com, per exemple, mantenim obertes les nostres oficines a la tarda”.  

Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible  

En segon lloc, una altra tendència que està guanyant força en els últims anys és la creixent demanda i preocupació social perquè les organitzacions enforteixin els seus valors ètics i es comprometin amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Entre aquests valors es destaquen la inclusió i el respecte cap al medi ambient. El nostre director de negoci assegurador va explicar com aquests principis ètics són una peça clau a Caixa d’Enginyers i es reflecteixen en iniciatives com els fons d’inversió responsables (ISR) amb el medi ambient oferts en el model de Caixa Enginyers Vida i Pensions.  

L’impacte de la COVID-19 en els productes asseguradors 

A més, es va esmentar com la pandèmia de la COVID-19 ha fet que les persones s’adonin de la seva vulnerabilitat i es preocupin encara més per la seva salut i estalvis, cosa que ha augmentat l’interès en productes asseguradors relacionats amb la salut i la vida. També es va debatre sobre com la incertesa provocada pels conflictes geopolítics, la inflació o les pensions requereixen que les organitzacions, com ara Caixa d’Enginyers, s’adaptin a les necessitats dels seus clients i ofereixin serveis i cobertures adequats que els donin tranquil·litat.  

En resum, es van destacar tres tendències importants: l’acceleració de la connectivitat, la importància d’enfortir la implementació de valors ètics i els ODS i la incertesa del futur, a les quals tant els clients com les organitzacions han d’adaptar-se.