Articles guardats
Volatilitat en els mercats. El nostre horitzó temporal 

Experts Finances

Volatilitat en els mercats. El nostre horitzó temporal 

La volatilitat dels mercats a llarg termini és sensiblement inferior a la volatilitat a curt termini, perquè els períodes de correcció en bossa es compensen amb els entorns de recuperació.

Si invertim a llarg termini, aconseguim reduir els impactes en la nostra cartera de la volatilitat diària dels mercats i aconseguim que els preus dels actius financers evolucionin més d’acord amb la seva valoració fonamental.

El valor del llarg termini

Hem de confiar en l’efecte del llarg termini de les inversions no només per l’impacte en la volatilitat, sinó també per la capacitat de generació de rendiments en forma de revaloracions de les cotitzacions i ingressos per dividends, cupons, etc.

Excepte en unes poques excepcions, explicades per grans crisis economicofinanceres com la Segona Guerra Mundial, la crisi del petroli de 1973 o la crisi financera de 2009, horitzons temporals d’inversió de 10 anys han generat rendibilitats positives tant en renda variable com en deute públic.

Invertir és difícil?

Una vegada haguem pres la decisió d’invertir una part dels nostres estalvis, potser ens plantegem si invertir no és massa difícil o requereix massa temps per a analitzar els actius financers i seguir l’evolució dels mercats. Perquè depèn de cada persona.

En la nostra publicació Quaderns de Finances i Assegurances: Guia d’Inversió expliquem, segons la nostra opinió, quin hauria de ser la metodologia d’inversió, i t’expliquem com determinar el teu perfil inversor, com definir el perfil de risc de les nostres inversions i com construir la nostra cartera d’actius financers.

Conclusió: missatges claus

Després d’analitzar les conseqüències dels tipus d’interès baixos i negatius per als nostres estalvis, i observar els impactes econòmics positius que pot tenir invertir de manera intel·ligent en un horitzó temporal adequat, creiem que podem i volem ajudar-te en la presa de decisions. Ja sigui per a aquells socis que prefereixen invertir pel seu compte o, especialment, per a aquells socis que sol·liciten ajuda i recomanacions per a les seves inversions, posem al nostre equip d’assessors financers o equips de gestió d’actius a la seva disposició.

Des de l’equip de Mercat de Capitals de Caixa d’Enginyers posem a la seva disposició la publicació “Actualitat Econòmica – Financera. L’anàlisi dels nostres experts”, que en aquesta ocasió se centra en com estalviar i invertir millor.