Articles guardats
El consum responsable i les compres de Nadal

Actualitat Economia sostenible

El consum responsable i les compres de Nadal

Cada vegada tenim el Nadal més a prop. De ben segur que molts de vosaltres ja heu començat a pensar en els regals de Nadal, perquè cada vegada més ens hi fan pensar abans. Ens incentiven al consum compulsiu amb campanyes de descompte com les de Black Friday o Cyber Monday i ens inciten a realitzar compres més compulsives i massives.

GREEN FRIDAY, Com fer el Black Friday una mica més sostenible?

Dit això, el consum no és sempre negatiu, sempre que prenguem consciència del que comprem, com ho comprem i on es produeix. Sempre pots fer d’aquestes iniciatives un consum més responsable amb el medi ambient.

Per això mateix ens ofereixen la possibilitat d’avançar les despeses que inevitablement farem per Nadal, i pot ser una bona opció per no caure en compres precipitades i de darrer moment. Si planifiquem les compres amb temps, ens permet, per exemple:

  • Pensar què és exactament el que necessitem comprar (fer llistes, calcular el pressupost que hi volem destinar, etc.).
  • Buscar comerços de proximitat que ens poden vendre el mateix que ens ofereix una botiga en línia. D’aquesta manera, estarem contribuint a l’economia local al mateix temps que estarem estalviant-nos el transport dels nostres enviaments i, per tant, reduint les emissions de CO2.
  • Ajudar firmes més conscients i respectuoses amb el medi ambient que potser no participen en les promocions i en els descomptes, però que ens permetran contribuir a un consum més sostenible.
  • Aprofitar aquests dies de descomptes per comprar a un preu més baix sense deixar de banda la sostenibilitat i el comerç de proximitat.

Contribueix al consum responsable anticipant les teves compres

Planificar amb temps les compres nadalenques permet que t’organitzis millor i que evitis compres compulsives. Si estàs pensant que ara mateix no et va bé, t’oferim dues maneres de finançar les teves despeses. Perquè no renunciïs a res, pots pagar les teves compres a poc a poc amb préstecs a la teva mida o amb les targetes de crèdit, sempre que necessitis un import més baix i més ràpidament, el tindràs disponible a la teva butxaca. En definitiva, podem consumir de forma ètica sense renunciar a res.

Si t’has quedat amb ganes de més… No et perdis el nostre podcast!