Articles guardats
Els valors de l’esport

Cooperatiu Ingenium Shopping

Els valors de l’esport

Quins valors ens aporta el domini d’un esport? Sigui quin sigui l’esport que practiquis, estaràs contribuint en el desenvolupament físic i mental personal. L’esport és bàsic en les nostres vides, tant és així que s’ha convertit en un element de vital importància per a la nostra salut. Caixa d’Enginyers us vol animar a fer esport entre 2/3 dies a la setmana per tal que us sentiu millor en el vostre dia a dia.

Segons l’últim Anuari d’Estadístiques Esportives publicat pel Ministeri de Cultura i Esport, el 19,8% dels ciutadans que oscil·len entre els 15 i 69 anys van realitzar una activitat física rutinària. Aquestes dades són preocupants i evidencien la disminució de l’esperança de vida global per la falta d’exercici físic, especialment en les dones. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) confirma que la inactivitat física detectada en homes és del 22,9%, mentre que en dones és del 30,5% en el nostre país.

Quan fem esport, estimulem la memòria, la rapidesa mental, l’optimisme i el benestar general, per la qual cosa ens sentim més feliços, forts i, per tant, més segurs amb nosaltres mateixos. L’explicació científica d’aquests fets és que els causa l’alliberament que es produeix dins del nostre sistema nerviós d’una successió de substàncies químiques, anomenades endorfines, quan realitzem exercici físic.

Tot seguit, enumerem una sèrie de valors que s’aconsegueixen practicant esport de manera habitual:

  • Respecte: vers els altres companys i sobre les regles del joc. Aprenem a acceptar les pèrdues i a felicitar el bon treball realitzat per part dels nostres contrincants, independentment del resultat.
  • Treball en equip: cooperar els uns amb els altres és un dels valors que més posarem en pràctica en el nostre dia a dia tant a la feina com amb la família o amb la parella. Compartir i ajudar els altres ens fa ser millors persones i ser més humils.
  • Perseverança: en començar un nou esport, assimilem que no el dominarem de la nit al dia. Cal paciència i constància per no llançar la tovallola i continuar treballant la tàctica. En aplicar aquest principi en l’esport, inconscientment també ho farem en les nostres vides.
  • Esforç: esforçar-nos per aconseguir els nostres objectius ens ajuda a incentivar la nostra ment per superar els possibles obstacles que ens podem trobar.
  • Compromís: ens comprometem a seguir una rutina constant amb uns horaris i dates determinats.
  • Disciplina: eduquem el nostre temperament assimilant possibles derrotes o normes amb les quals, a priori, podem estar en desacord, però que hem d’acceptar.

Abans de començar a fer esport, però, s’aconsella…

  • Menjar carbohidrats i proteïnes 1 hora abans de començar per tal de poder disposar de l’energia necessària per practicar els exercicis.
  • Beure molta aigua quan acabem l’exercici, ja que en practicar-lo hem deshidratat el nostre cos.
  • Abans de començar un exercici d’alta intensitat, escalfar el cos per preparar la seva resistència.
  • Fer exercicis al matí, ja que activem l’organisme i estem més preparats per afrontar el dia.

Si encara no segueixes una rutina esportiva, Caixa d’Enginyers t’ho posa fàcil. Amb Ingenium Shopping, la Cooperativa de Consumidors i Usuaris, t’ajudem a fer-ho amb ofertes i descomptes exclusius en gimnasos com el DIR, Gym for Less o Fundació Claror. Podràs tenir accés a tots els seus clubs en horari complet i gaudir de diverses classes de ioga o pàdel, entre d’altres. Fes-te soci de Caixa d’Enginyers, gaudeix d’Ingenium Shopping i comença la teva rutina!